Vertrouwen, acceptatie, liefde en betrokkenheid

Omdat iedereen een kans verdient

Het zorgaanbod van Ontwikkelcentrum het Plein

Het zorgaanbod van het Plein is zorgvuldig samengesteld en staat in het teken van optimale ontwikkeling en begeleiding passend binnen onze doelgroep. De ontwikkelingsgericht dagbesteding is onderverdeeld in de het cognitief ontwikkelingsgerichte dagcentrum, het ontwikkeling & sensorisch gerichte dagcentrum en het praktisch en ontwikkelingsgerichte dagcentrum. Dit is de basis van het Plein en vanuit daar is de rest van het zorgaanbod opgebouwd. Wij zijn op een week na het gehele jaar open. In de vakanties organiseren we een super leuk en gezellig Pleinkamp en de rest van de vakanties zijn we open voor zorg op aanvraag. Hiervoor krijgen ouders een mail om hun kids op te geven.

Onder het kopje zorgaanbod staat beschreven wat het zorgaanbod inhoudt. 

We hebben naschoolse begeleiding voor kinderen van het Plein, maar ook voor kinderen buiten het Plein. Denk hierbij aan kinderen die niet voldoende tot hun recht komen op een reguliere naschoolse opvang. Op maandag en donderdag zijn we open tot 18.45 en koken we met een aantal kinderen/jongeren zodat ouders/verzorgers hierin ontlast worden, maar ook zeker met als doel om de kinderen te ontwikkelen binnen zelfstandigheid, zelfredzaamheid en eetpatronen. 

Tijdens de dagbesteding is er een aanvullend zorgaanbod voor de kinderen en jongeren als hier behoefte aan is. Judith, onze logopediste en equitherapeut, is 4 dagen per week aanwezig en geeft de kinderen/jongeren die dit nodig hebben logopedie. Een aantal kinderen/jongeren maken gebruik van equitherapie. Op donderdag geeft Annemaar kindermassage in de massagesalon, de kinderen/jongeren komen hier blij en relaxed vandaan. 

Woensdag en donderdag is er atelier van Ilse, er wordt geknutseld in een thema en de kinderen/jongeren maken de mooiste creaties. 

Op donderdag en vrijdag spetterende de kids in het zwembad, dit is een veilige en relaxte activiteit waar de kinderen zich ontwikkelen op verschillende gebeiden, bijvoorbeeld zelfvertrouwen en watervrij worden.

Kinderen/jongeren die op zaterdag gezellig bij ons willen spelen zijn van harte welkom op het Speel-plein. Een keer per maand is er een logeerweekend en dan gaan de kinderen gezellig met 2 vaste begeleiders een weekendje weg.

Danique is onze huiskapster, zij knipt kinderen/jongeren die angst hebben voor de kapper in onze eigen kapsalon. Je kan een afpraak maken bij  als jouw kind hier behoefte aan heeft. 

Voor ouders hebben we sinds kort coaching opgezet, dit is niet voor thuis maar voor de eigen ontwikkeling van ouders over verschillende onderwerpen, Joram is een fijne collega die hierin is gespecialiseerd.